RKK HOK weboldal

Az Óbudai Egyetemnek létezik egy Hallgatói Juttatási és Térítési Szabályzata, melyben nem csak azt találod meg, hogy például egy utólagos tantárgyfelvételnek mennyi az ára, de a szabályzat alapján azt is ki tudod számolni, hogy mennyi szociális pontra vagy jogosult. 

Az Egyetemnek van több tagkönyvtára is, de a jelenlegi helyzetben ezeket sajnos nem tudjátok igénybe venni. 

Rendelkezésetekre áll azonban több előfizetett adatbázis is, melyetek itt találtok:  

http://lib.uni-obuda.hu/eisz-adatbazisok 

Léteznek azonban ingyenesen is használható felületek is, ilyen a Google tudós. 

Hétköznapi életünk során előfordulhat, hogy olyan kihívással, az egyetemi tanulmányokból fakadó nehézséggel kell szembenéznünk, amelyet egyedül nem vagyunk képesek megoldani. Motivációhiány, szülőkről való leválás, krízishelyzet, elakadás esetén pszichológusaink tanácsadási folyamat keretében nyújtanak segítséget a továbblépéshez. A mentálhigiénés tanácsadás előre egyeztetett időpontban történik, teljes diszkréció mellett. 

További információkat itt találsz: https://uni-obuda.hu/hallgatoi-kozossegi-kozpontok/mentalhigienia2 

A Neptunban az Ügyintézés -> Beiratkozás/Bejelentkezés menüpont alatt. 

Egymást követő 2 aktív féléved alatt, amelyben hallgatói jogviszonyod nem szünetelt, illetve nem vettél részt külföldi képzésben, nem szereztél legalább tizennyolc kreditet és nem teljesítetted a legalább 3-as tanulmányi átlagot, akkor önköltséges képzésre sorolnak át. [TVSZ 19 § (1)(2)]

Vizsgakurzust akkor tudsz felvenni, ha egy adott tárgyból megszerezted előző félévben az aláírásodat, de a vizsgáid nem sikerültek. Felvétel után jogosult vagy a vizsgázásra az adott félévben, de plusz óráid nem lesznek abból a tárgyból. 

Ezeket a tárgyakat ahhoz kell teljesítened, hogy a képzésed végén záróvizsgára mehess. Pontosabb leírást a Rejtő Guide-ban találsz ezekről a tárgyakról.